Eline

Achtergrond en ontwikkeling

Achtergrond en ontwikkeling

Al vanaf jonge leeftijd weet ik wat ik wil. Toen ik drie jaar was vertelde ik mijn ouders stellig wat ik nodig had; kort haar en een viool! Dat korte haar was zo geregeld. De viool liet helaas wat langer op zich wachten. Vanaf het moment dat ik (eindelijk) mocht spelen was de viool mijn grote liefde en werd zij onderdeel van mijn lichaam; verlengstuk van mijn armen en spreekbuis van mijn hart. Daarnaast zong ik mijn hele jeugd bij een jeugdtheaterkoor en leerde ik mezelf piano spelen.

Op de middelbare school werd duidelijk dat muziek meer was dan alleen mijn hobby. Het conservatorium was een logische volgende stap, maar dit voelde niet als mijn weg. Toen ik de opleiding muziektherapie vond wist ik dat ik mijn plek gevonden had. Bovendien kreeg ik hier uitgebreid de ruimte om mijn honger naar nog meer instrumenten te stillen. Gedurende mijn studie verzamelde ik een volledig instrumentarium bij elkaar en direct na mijn afstuderen, of stiekem al iets eerder, opende ik mijn eigen praktijk; Muzikind.

De eerste jaren werkte ik vooral met kinderen, net als ik had gedaan tijdens mijn stages in het (speciaal) onderwijs en de jeugd revalidatie. Naast mijn werkzaamheden met cliënten deed ik echter ook uitgebreid onderzoek naar de werking en toepassing van klankschalen. Door de jaren heen ontwikkelde ik samen met collega Erwin Ansems een methode om hier mee te werken en veranderde mijn cliënten langzaam van kinderen in volwassenen.

Inmiddels heeft het werk met de klankschalen zich zo verfijnd dat we al jaren cursussen organiseren om anderen hiermee te leren werken. Bovendien schrijven we aan een boek waarin de methode en werkvormen uitgebreid beschreven worden. De naam Muzikind voelt niet langer passend voor het werk dat ik doe. Vandaar dat Spiegels van de Ziel inmiddels een feit is.
Naast het werk in mijn praktijk verzorg ik ook workshops, lezingen en concerten met o.a. klankschalen op verschillende locaties in binnen- en buitenland.

Laat er stilte zijn, zodat de klank nog dieper kan doordringen en na trillen.
Laat er stilstand zijn, zodat de beweging volledig tot zijn recht kan komen.
Vanuit rust en aandacht, ademhaling en hartslag ontstaat de creatieve stroom.
Het leven…

Ieder moment opnieuw kan jij jouw dans dansen en jouw lied zingen.
Op jouw authentieke, excentrieke manier, kloppend voor dit moment.
Hierin bestaat geen goed en fout, mooi of lelijk, enkel jouw beleving.
Leef!